Klantportal Pactum

Pactum Installatietechniek
Hamburgweg 12
7418 ES Deventer

T. 0570 - 624 640
F. 0570 - 629 098
E. info@pactum.nl

Verlaagde btw tarief krijgt geen nieuwe verlenging

Geplaatst op: 11 mei 2015

De verlaging van het btw tarief op renovatie naar 6% is bij het Woonakkoord in 2013 geïntroduceerd. Deze tijdelijke verlaging is inmiddels twee keer verlengd. De verlaging zal op 1 juli 2015 aflopen, waardoor voor het arbeidsdeel van werkzaamheden weer 21% btw moet worden gerekend, een verhoging van 15%. Lobbypartijen in de bouw en installatie, waaronder Uneto-VNI, willen pleiten voor structurele verlaging van de btw naar 6%, met name om energiedoelstellingen van de overheid kracht bij te zetten. Zelfstandigen Bouw startte een handtekeningen actie via een speciale actiesite.

Markt trekt aan

De belangenbehartigers zullen bot vangen bij de minister, zo laat een woordvoerder van de minister desgevraagd weten. “De tijdelijke verlaging is bedoeld om de branche een steuntje in de rug te geven in moeilijke tijden. Daarom is dit in 2013 geïntroduceerd. We zien inmiddels dat de orderportefeuille voor bouwbedrijven, aannemers, installateurs, isolatiebranche etc. toeneemt. Dat is goed nieuws voor deze bedrijven. Er zijn kansen voor de verschillende ondernemers in de bouwsector. Het voorlopige energielabel dat begin dit jaar aan particuliere woningbezitters is daar een voorbeeld van.”

Kansen ruiken

Minister Blok hoopt dat verschillende bedrijven met goede aanbiedingen actief naar bewoners toegaan om de woning energiezuiniger te maken. “We krijgen uit de sector signalen dat de interesse in energiebesparende maatregelen is toegenomen.” Volgens de bewindsman trekt de woningmarkt als geheel ook aan. “Dat bewijzen de verkoopcijfers die maand na maand positief zijn. Iedere woningtransactie levert werkgelegenheid op voor verschillende ondernemers; zowel voor de bouwsector als voor winkeleigenaren in meubels tot gordijnen. Ook daar liggen mogelijkheden en kansen.”

Voor 30 juni klaar

Om nog in aanmerking te komen voor de lage btw, moet werk voor 30 juni 2015 afgerond zijn. Werkzaamheden na die datum vallen onder het hogere btw-tarief.

Terug naar overzicht.

Deel dit artikel