Klantportal Pactum

Pactum Installatietechniek
Hamburgweg 12
7418 ES Deventer

T. 0570 - 624 640
F. 0570 - 629 098
E. info@pactum.nl

Pactum ontvangt het OK-CV label

Geplaatst op: 23 juni 2015

OK CV is het label voor veilig en zuinig stoken. Alleen bedrijven die voldoen aan strenge eisen en werken met Energie Service Specialisten mogen onder dit label uw cv-ketel inspecteren en onderhouden. De Energie Service Specialist is de monteur die het ketelonderhoud bij u thuis uitvoert. Uiteraard is hij hiervoor gediplomeerd. Zo weet u zeker dat het onderhoud aan uw cv-ketel plaatsvindt volgens de voorschriften van de fabrikant.

De Energie Service Specialist

  • inspecteert en onderhoudt uw cv-ketel volgens de voorschriften van de fabrikant. Daarna regelt hij de ketel optimaal in.
  • voert metingen uit, zoals een meting van de CO-waarde (koolmonoxide) en de CO2-waarde (kooldioxide). Hij vergelijkt de uitkomsten met de waardes van de fabrikant. Bij grote afwijkingen kan de ketel onveilig zijn. De Energie Service Specialist gaat dan op zoek naar de oorzaken.
  • stelt vast of het vermogen van de ketel goed is afgestemd op de radiatoren en eventuele andere afgiftebronnen, zoals convectoren.
  • geeft u een schriftelijk advies over het energiezuinig gebruik van uw cv-installatie. Dat advies staat in het beoordelingsrapport dat u van de Energie Service Specialist ontvangt. Hij kan u bijvoorbeeld adviseren over het verbeteren van de cv-installatie of over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Maar ook over het nemen van energiebesparende maatregelen waardoor u minder geld kwijt bent aan energie. Denk aan isolatie of de aanschaf van zonnepanelen.

Meer informatie over het OK-CV label is te vinden op www.ok-cv.nl

Terug naar overzicht.

Deel dit artikel