Terwijl sommige werknemers zitten te rillen in hun jassen in het ene kantoor, zweten anderen zich een ongeluk in het andere kantoor. Niet alleen de productiviteit en het comfort van werknemers wordt beïnvloed. Verspilling van energie en hogere kosten zijn mogelijk ook een gevolg. Dus wat te doen? 

Zorg voor een gelijkmatige verdeling van temperatuur

Een mogelijke oorzaak van temperatuurverschillen tussen kantoren is slechte isolatie. Controleer daarom of er openingen zijn in deuren, ramen of muren die onbedoeld warme of koude lucht binnenlaten. Het afdichten van deze openingen kan helpen de temperatuur gelijkmatiger te verdelen.

HVAC-systeem? Onderhoud blijft belangrijk!

Een defecte verwarmings-, ventilatie- en airconditioning (HVAC)-installatie kan leiden tot ongelijke temperaturen. Zorg ervoor dat alle HVAC-systemen regelmatig worden onderhouden en gereinigd. Als er storingen optreden, laat deze dan onmiddellijk repareren door een installateur.

Controle over zonlicht en ventilatie

Het kan zijn dat de ene kantoorruimte meer direct zonlicht heeft dan de andere. Wat u zou kunnen doen, is het installeren van zonwering of tint folie op ramen om de warmteoverdracht te verminderen. Daarnaast kan het verbeteren van de ventilatie in de kantoren helpen bij het afvoeren van warme lucht.

Maak gebruik van slimme temperatuursregelingen

De meest effectieve aanpak om temperatuurproblemen te voorkomen, is het creëren van ‘thermische zones’ in het kantoor. Met de installatie van slimme temperatuursregelingen en een HVAC-unit voor elke ruimte kunt u de temperatuur zelf en op ieder tijdstip – eventueel op afstand – regelen.

Kunnen we iets voor uw kantoor betekenen? Maak een afspraak met een van onze medewerkers voor een vrijblijvend advies!