Bijna 100 jaar zekerheid | Historie Pactum Installatietechniek

De beginjaren

Het was dhr. A. Stenvert die in 1933 aan de basis stond van het huidige installatiebedrijf Pactum Installatietechniek. Er is veel veranderd in de jaren. Inmiddels is de familie Stenvert niet meer actief betrokken bij het bedrijf, maar dankzij de gedrevenheid en passie waarin de familie Stenvert al die jaren het bedrijf heeft gerund is Pactum installatietechniek nu een onderneming met 60 enthousiaste medewerkers.
Dhr. A. Stenvert was in 1933 werkzaam bij het gasbedrijf en is tijdens de avonduren voor zichzelf begonnen om zijn 2 zoons een toekomst te kunnen bieden. De beide zoons hebben het installatiebedrijf van hun vader voortgezet totdat ze elk hun eigen weg zijn gegaan.
Dhr. E.J. Stenvert Sr en zoon zijn als ‘E.J. Stevert en Zn’ doorgegaan met het installatiebedrijf en hebben in 1963 het woonhuis met werkplaats aan de Bierstraat 35/37 te Deventer betrokken.

Bierstraat 35 deventer

Groei zet door

Vanwege de gestaagde groei is in 1981 besloten om het bedrijf te verhuizen naar het nieuwbouwpand aan de Danzigweg 14 te Deventer. Maar de groei hield nog niet op, in 1992 is besloten te verhuizen naar de Hamburgweg 12 te Deventer. In 1993 is besloten om het succesvolle Apeldoornse bedrijf ‘Schilder Totaal installatietechniek b.v.’ over te nemen en onderdeel te maken van Stenvert Installatietechniek. Ook Stenvert installatietechniek Apeldoorn werd groter en in 1996 is besloten om voor de vestiging een nieuwbouwpand te realiseren aan de Nagelpoelweg 68 te Apeldoorn. In 1999 is door dhr. Stenvert besloten om het succesvolle bedrijf te verkopen en te gaan genieten van zijn pensioen. Het bedrijf werd overgenomen door dhr. H.G. Korterik en dhr. H. Dommerholt en is verder gegaan onder de naam Stenvert Pactum installatietechniek.

stenvert

Naar 1 locatie

Per januari 2003 is besloten om de vestigingen Apeldoorn en Deventer samen te voegen en op de locatie Hamburgweg 12 te Deventer verder te gaan. Sinds 2006 worden alle bedrijfsauto’s en reclame uitingen voorzien van de naam Pactum Installatietechniek. Per januari 2011 is het bedrijf overgenomen door dhr. A.D. Vels.

Pactum-2012-600×426

Een nieuwe huisstijl

Het nieuwe Pactum. Niet anders dan u gewend bent, wel zichtbaarder. Ze rijden inmiddels al een tijdje rond, onze nieuwe bedrijfswagens! Nu met extra veel nadruk op zekerheid. Want wij staan meer dan ooit voor die zekerheid. Uw zekerheid! Frisser, strakker, duidelijker. Precies wat we willen zijn én communiceren om u te garanderen waar we pal voor staan. Zekerheid dus. Nu en in de toekomst.

PACTUM_FOTO-91

Pactum gaat elektrisch!

In 2023 hebben we als Pactum de eerste Volkswagen ID.Buzz op de zaak mogen verwelkomen. Een duurzame, maar ook bijzondere stap. Voor onszelf, maar ook binnen de huidige branche. Het accupakket van 77 kWh van de nieuwe bus levert zo’n actieradius op van 424 kilometer. Genoeg om een flink deel van de klanten in de regio te kunnen helpen!

Pactum. Al bijna 100 jaar een zekerheid.

Wij zijn klaar voor de toekomst! Dagelijks verdiepen wij ons in de mogelijkheden van nieuwe technieken en duurzame oplossingen in de installatietechniek. Zo kunnen wij elke opdrachtgever adviseren in hun wensen en plannen. Na een doordacht ontwerp kunnen wij een complete installatie realiseren voor industrie, (luxe) woning- en utiliteitsbouw. Onze monteurs blijven bijgeschoold in het toepassen van de nieuwste technieken en producten

Stenvert aan de danzigweg