Zeker over klimaat | Pactum Installatietechniek Deventer

De beste warmte- en koeloplossingen.

Wel of niet de radiotoren volledig vervangen? Wel of niet de warmtepomp en ketel combineren? Of is airconditioning misschien de beste oplossing? U hebt ongetwijfeld al wat georiënteerd op de mogelijkheden. Een warmte- en/of koeloplossing is echter altijd maatwerk en kent dus zelden één standaardoplossing. Wist u bijvoorbeeld dat een warmtepomp niet enkel geschikt is voor het verwarmen, maar ook voor het koelen van ruimtes? En dat een airco ook een prima verwarmingsoplossing kan zijn in plaats van enkel een koeloplossing? Precies, tijd voor Pactum!

sallcon (2)

Koelen en verwarmen. Ook met airconditioning dus.

Bij airconditioning is het heel belangrijk om goed te kijken naar de ruimtes. Hoe goed zijn ze geïsoleerd? Hoe groot zijn de ruimtes en wat is hun functie? Liggen er al zonnepanelen op uw dak? Door antwoord te krijgen op dit soort essentiële vragen, adviseren we wat voor uw woning of bedrijf de beste airco-oplossing is.

We komen graag bij u op locatie om in te schatten wat de meest renderende koel- en/of verwarmingsoplossing is!

Coop3

Een (hybride) warmtepomp of zonneboiler?

Een warmtepomp is een van de oplossingen om volledig óf gedeeltelijk van het gas af te gaan. Welke warmtepompoplossing de ideale is, hangt van een aantal factoren af. In combinatie met vloerverwarming kan een warmtepomp bijvoorbeeld ook een prima koeloplossing zijn. In een andere situatie kan het juist weer wenselijk zijn om te kiezen voor een hybride warmtepomp die samenwerkt met uw cv-ketel of enkel een zonneboiler voor het verwarmen van uw kantoorpand of woning.

We komen graag bij u op locatie om in te schatten wat de meest renderende koelings- en/of verwarmingsoplossing is!

heat-pump-gb65f9c984_1920

Ventilatie en luchtbehandeling

Een gezond binnenklimaat zorgt ervoor dat we ons beter kunnen concentreren. Het bereiken van de juiste vochtbalans is hier essentieel. Ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties moeten hiervoor goed op elkaar afgestemd zijn. Pactum Installatietechniek zorgt – naast het advies – voor de plaatsing en perfecte afstelling van deze installaties, waar nodig gecombineerd met luchtzuiveringsinstallaties.

POUW (7)_1280x854