Zeker over duurzaamheid | Pactum Installatietechniek Deventer

Warmtepompen

Een warmtepomp werkt op elektriciteit en is een duurzaam alternatief voor het verwarmen van uw pand. De bron kan zowel de bodem als de lucht zijn. Warmtepompen kunnen ook in bestaande gebouwen geplaatst worden, mits het gebouw goed geïsoleerd is. Een warmtepomp is ook als hybride systeem te plaatsen. Deze werkt dan samen met de cv-ketel. De ideale tussenoplossing als u duurzamer wilt verwarmen én niet meteen wilt investeren in een volledige warmtepomp.

heat-pump-gb65f9c984_1920

Zonnepanelen

Onze systemen wekken niet alleen duurzame energie op. Ze zijn ook uitsluitend uit duurzame materialen opgebouwd. Allemaal vanuit de gedachte dat een door ons afgeleverd systeem minimaal 25 jaar moet kunnen functioneren. De markt is voortdurend in beweging, dus we praten u graag bij over de meest recente mogelijkheden.

Foto 26-08-19 11 04 14 (Medium)

Zonneboilers

Een zonneboiler maakt gebruik van de zon om warm water te leveren, bijvoorbeeld voor het douchen of het tappen van warm kraanwater. Een voordeel van een zonneboiler is dat het ook in een bestaand systeem geïntegreerd kan worden. Bij ons kiest u uit drie verschillende zonneboilers. Welke zonneboiler specifiek bij uw situatie past? Dat bespreken we graag met u op locatie.

solar

Systemen voor klimaatadaptatie

Het wordt warmer, natter en droger. En dat voor steeds langere periodes. Dit betekent dat uw pand bestendiger moet zijn tegen deze extremen, bijvoorbeeld hittestress. Woon- en/of werkgenot worden daarmee op een duurzame wijze behouden en u voorkomt risico’s op onnodige schadekosten. Pactum Installatietechniek adviseert wat in uw situatie de beste systemen zijn voor een maximale klimaatadaptatie. U moet hierbij denken aan de volgende maatregelen:

  • Regenwateropvang
  • Gescheiden watersystemen
  • Dakkoeling/witte daken
  • Sedumdaken
Nexteria-maakt-grond-circulair-11-960×1280

Laadvoorzieningen

Bij ons kunt u terecht voor elektrische laadpunten thuis, uw bedrijf of op een openbaar terrein. Ieder laadvoorzieningsconcept ontwerpen we naar de mogelijkheden en wensen van u als klant. Daarbij houden we uiteraard rekening met wat er kan en hoe alles samenvalt. Met bijvoorbeeld een Load Balancing-oplossing of ‘verzwaring’ van uw meterkast zorgen we ervoor dat er geen overbelasting van het stroomnetwerk ontstaat. Kortom: er kan veel, maar we denken eerst met u vooruit. En natuurlijk, voor out-of-the-box oplossingen en concepten moet u ook juist bij ons zijn. Neem contact op en deel uw ideeën met ons!

Pactum en ConnectNed

Pactum Installatietechniek is mede-eigenaar van ConnectNed. Hét aanspreekpunt voor de beste laadoplossing. Lees hier meer wat wij samen met ConnecNed voor u kunnen betekenen.

laadpunt auto2

Energiemonitoringssysteem

Met ons eigen gebruiksvriendelijke energiemonitoringssysteem kunt u heel snel inzichtelijk krijgen waar er sprake is van ‘sluipgebruik’, hoe u nog meer uit duurzaamheid kunt halen en wat uw apparaten afzonderlijk van elkaar verbruiken. Zo wordt zekerheid pas echt voorspelbaar!

Meten is verplicht

Vanaf januari 2023 moet ieder bedrijfspand minimaal een energielabel C hebben. Het is ook verplicht om het energieverbruik te meten en hiervan rapportages te verzamelen. Let op: hebt u een laadpalenpark of bent u van plan daarin te investeren? Dan moet u het Kw-verbruik daarvan scheiden van het energieverbruik van het pand zelf. Zo voorkomt u dat u (onterecht) in een hoger energielabel komt.

 

energiemonitoring 3 gasverbruik
energiemonitoring 2